Onderwijsministerie controleert presentielijsten van 17 februari

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) merken nog geen disciplinaire maatregelen jegens leraren, die op 17 februari 2020 hun democratisch recht hebben getoond inzake de protestdemonstratie op het Onafhankelijkheidsplein. “We hebben tot nu toe geen enkele actie vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gezien. Het ministerie vraagt wel de presentielijsten op, maar op het moment dat er disciplinaire maatregelen getroffen worden, dan zullen wij als bond een antwoord daarop geven”, zegt Mangre tegenover Dagblad Suriname. Onderwijsminister Lilian Ferrier en Melvin Bouva, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), lieten merken dat het niet getolereerd zal worden wanneer leraren de scholen om 10:00 uur zouden verlaten voor een politieke actie. Dat is dus wel gebeurd. Of dit zal leiden tot rancune, is niet duidelijk. In ieder geval zal de bond keihard optreden wanneer zulks mocht gebeuren.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: