Forse celstraffen voor autodieven

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing heeft donderdag de verdachten Steve Linger, Dwight Plato, Ricardo Peer en Quean Hewitt elk veroordeeld zowel in het Tweede als in het Derde Kanton. Deze verdachten hebben ministens 6 voertuigen gehuurd en deze doorverkocht aan autohandelaren middels valselijk opgemaakte documenten. Bij één van de gevallen heeft de eigenares haar voertuig herkend bij een carcenter. De magistraat achtte tegen Linger oplichting en valsheid in geschriften wettig en overtuigend bewezen en legde hem voor deze feiten gepleegd in het Tweede Kanton een straf op van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. En voor de feiten gepleegd in het Derde Kanton legde de rechter Linger een straf op van 3 maanden onvoorwaardelijk. Linger heeft deze straf reeds in voorarrest doorgebracht en mocht na de uitspraak naar huis.

Peer kreeg een straf opgelegd van 3 jaar in het Tweede Kanton en zijn comparanten Plato en Hewitt kregen elk een gevangenisstraf opgelegd van 4 jaar met aftrek. Hewitt werd op de laatste zitting voorlopig in vrijheid gesteld. De rechter beval zijn gevangenneming. In het Derde Kanton is het trio veroordeeld tot een jaar. De vonnissen zijn allemaal conform de eis van de officier van justitie. Deze 3 laatste veroordeelden zijn allemaal recidivisten en hebben in het Tweede Kanton in totaal 9 feiten op hun naam staan en in het Derde Kanton 3 feiten. Linger was vrij in zijn beweging en Hewitt was niet aanwezig tijdens de behandeling van zijn strafzaak. Hij wordt door de politie wederom aangehouden en ingesloten om het resterend deel van zijn staf uit te zitten.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: