Burleson blijft aan kop

Inernationaal Grootmeester Guno Burleson blijft na drie rondes in de finaleronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 aan kop. Hij won ook zijn derde wedstrijd en heeft hierdoor de volle winst uit drie. Woensdagavond won hij van Dheeradjdutt Somai. De nummer twee Gerson Bendt speelde een spannende wedstrijd tegen de nummer drie Niaaz Salarbaks. Uiteindelijk kwamen ze niet verder dan een remise, waardoor Guno Burleson een twee punt voorsprong neemt op deze twee spelers. Allen Guno Burleson wist te winnen in de derde ronde. Alle andere partijen eindigden in een remise: Darryl Bohr – Jerry Sadiek, Arief Salarbaks – Glen Dumfries, Waldi Anches – Rodney Lion en Marcel Oostburg – Johannes Alfaisi. De titelverdediger Johannes Alfaisie heeft zijn draai nog niet gevonden in de finaleronde. Hij heeft een achterstand van vier punten op de koploper Guno Burleson. In de finaleronde wordt het roundrobinsysteem gehanteerd, waarbij de twaalf finalisten tegen iedereen uitkomen en dus elf partijen spelen.

# Dammers Pnt
1 Guno Burleson 6
2 Gerson Bendt 4
3 Niaaz Salarbaks 4
4 Dhiereedj Somai 3
5 Arief Salarbaks 3
6 Waldi Anches 3
7 Darryl Bohr 3
8 Rodney Lion 3
9 Glen Dumfries 2
10 Johannes Alfaisie 2
11 Marcel Oostburg 2
12 Jerry Sadiek 1
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: