Soedeshchand Jairam: “Regeringspartij hoeft niet meer te investeren in campagnevoering”

De macro-econoom Soedeshchand Jairam (VHP) is van mening dat de regeringspartij niet meer hoeft te investeren in hun campagnevoering na het duidelijk signaal van het volk op 17 februari 2020. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij dat de protestdemonstratie van de jonge Surinamer Stephano Biervliet alias Pakittow duizenden mensen op de been heeft gebracht die allen heel helder hebben aangetoond dat het wanbeleid van de huidige regering een dikke nee krijgt van het volk. “Op basis van de opkomst moet de regering weten dat het volk al moe is met de situatie en het niet meer kan verdragen. Het gaat om de armoede die met de dag toeneemt in het land. Het volk kan niet meer uitkomen. De bedrijven kunnen hun medewerkers niet betalen waardoor de werkloosheid toeneemt”, vat Jairam de ellende in het land samen.

Waar menigeen luidkeels aangeven wat er allemaal misgaat, ziet Melvin Bouva (NDP), ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), geen duidelijke boodschap tijdens de protestdemonstratie. Jairam voegt hieraan toe dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Om Bouva ietwat op weg te helpen de boodschap van het protest tot zich door te laten dringen, noemt Jairam enkele feiten. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar is de export van sopropo vanuit Suriname naar Nederland stopgezet. De gezondheidszorg dreigt over de kop te gaan met een betalingsachterstand welke gecumuleerd is naar SRD 300 miljoen. Het onderwijs kent geen moderne uitgangspunten. Faciliteiten voor het bedrijfsleven zijn toebedeeld aan partijloyalisten terwijl het gros aan zijn lot is overgelaten. De Surinaamse munteenheid verzwakt in rap tempo en vreemde valuta is een luxe in het land. “Kortom: de regering heeft op geen enkel vlak vooruitgang en ontwikkeling gebracht. Het is daarom tijd dat deze regering afscheid neemt en het mandaat teruggeeft aan het volk”, aldus Jairam.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: