“Toekomst kinderen en kleinkinderen niet verkwanselen door wanbeleid”

“Wat er nu in ons land gebeurt, kan zo niet doorgaan. Er moet verandering komen. Er moeten oplossingen komen voor de problemen, die er in het land plaatsvinden.” Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland op een mobilisatievergadering op 15 februari in Saramacca. “Toen ik minister was in 2005-2010, was daar het bewijs dat er gewerkt werd. In die periode had de groene partij geen enkele zetel in Saramacca behaald, en ook geen kandidaat binnen het Nieuw Front. Saramacca was dus eigenlijk niet van toegevoegde waarde voor het Front. Desalniettemin zijn er elektrificatie- en waterprojecten gestart in de periode 2005-2010 in dat district. NPS gaat voor het nationaal belang en een vertegenwoordiger in Saramacca. Als u een land wilt leiden, moet er geld zijn. Als er geen geld is, kan het land niet bestuurd worden. If ie no ab monie, ie no kan pai gi ala den san sa ie ab fanowdoe te ie sikie. Te ie no ab monie, ie no kan sorgu tak den pkin foe unu e kis boeng onderwijs. En als wij geld nodig hebben, moeten wij ook een regering hebben die verstand en visie heeft om het land te laten verdienen om een goed leven samen te hebben”, zei Rusland. Volgens Rusland is er een regering nodig met mensen die werken voor het land.

Land staat op de eerste plaats

“Wij staan op de tweede plaats. Het land staat op de eerste plaats. En daar staat de Frambopartij voor. Als wij nu naar de inkomsten van het land kijken, dan weten we dat de inkomsten komen uit de belastingen. De bedrijven die momenteel geld in het laatje brengen, zijn Newmont, Iamgold en Staatsolie. Als u alles nagaat, dan komt u tot de conclusie dat de basis van de bedrijven is gelegd door de NPS. De groene partij heeft in 2003-2004 ervoor gezorgd dat Iamgold met de productie van goud begon in Suriname. Tot de dag van vandaag gebruikt de regering de inkomsten van het bedrijf. Intussen hebben de paarsen het bedrijf verpand om daarmee schulden te betalen, waardoor de volgende regering geen gebruik kan maken van het geld. Maar het bedrijf levert gelden op. De NPS had in het verleden een deal gemaakt met Iamgold en alles was tot in de puntjes geregeld. De uitbreiding van de raffinaderij van Staatsolie, de nieuwe fase waarin gasoline en andere zaken geproduceerd worden, dit alles heeft de groene partij voorbereid”, zei hij. De NPS is volgens Rusland begonnen met de uitvoering van de projecten. Als het volk in 1998/1999 niet de straat op was gegaan om te protesteren, was Staatsolie volgens de NPS-voorzitter verkocht voor 40 miljoen Amerikaanse dollars door de regering. “Kunt u zich dat voorstellen? En Staatsolie brengt per jaar meer dan 120 miljoen US-dollars op. Kunt u zich voorstellen wat voor roof dat zou betekenen? Maar gelukkig heeft het volk niet over zich heen laten lopen. De NPS heeft verder gebouwd aan Staatsolie, zodat wij vandaag verder kunnen gaan met dat bedrijf. Als we het goed doen, kunnen we een prachtige toekomst tegemoet gaan met het bedrijf. Verder leverde Alcoa werkgelegenheid en belastinginkomsten op. De Front-regering had afspraken met Alcoa in 2010 en de deal was om in 2020 bauxiet te produceren en de ontwikkeling van het Bakhuisgebergte na 2021 op gang te brengen. De plannen zijn in het water gevallen door hebzucht van mensen in de regering, waardoor Alcoa vandaag aan de dag geen Surinaams eigendom meer is”, aldus Rusland.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: