Titelverdediger Alfaisie verliest in eerste ronde

De huidige kampioen Johannes Alfaisie heeft zijn eerste wedstrijd in de finaleronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 verloren. De kampioen van 2018 ging in de kantine van de “ De Mensa” aan de Leysweg onderuit tegen Gerson Bendt. De finaleronde wordt er gespeeld volgens het roundrobinsysteem. Alle twaalf finalisten komen dus uit tegen elkaar. Uit de zes wedstrijden eindigde 3 in remise. Guno Burleson de semikampioen van 2018 wist zijn wedstrijd wel te winnen. Burleson versloeg Marcel Oostburg. Dhiereedj Somai wist ook te winnen. Hij kwam als winnaar uit de bus tegen ploeggenoot Jerry Sadiek. Niaaz Salarbaks de winnaar van de eerste ronde speelde remise tegen zijn broer Arief Salarbaks. Waldi Anches en Glen Dumfries speelden net als Rodeney Lion en Darryl Bohr remise. De kampioen en semikampioen van de nationale kampioenschappen dammen kwalificeren zich voor het Pan-Amerikaans damkampioenschap die in april van start gaat in de Dominicaanse Republiek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: