Soenderpersad Hanoeman: “Bouva moet hand in eigen boezem steken”

De onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman is van mening dat de NDP’er Melvin Bouva, die ondervoorzitter is van De Nationale Assemblee (DNA), zijn hand in eigen boezem moet steken. Bouva ziet namelijk geen duidelijke boodschap tijdens de protestdemonstratie op 17 februari 2020. In gesprek met Dagblad Suriname accentueert Hanoeman dat alleen een persoon die blind en doof is, zo een uitspraak kan doen. “Immers, protesteren doet men niet voor plezier. En op het moment dat duizenden mensen hun huis en werk verlaten om hun stem te laten horen, heeft een goed verstaander maar een half woord nodig.”

“Als ik naar de opkomst kijk, waren er jong en oud, rijk en arm, geleerd en niet geleerd aanwezig, die allemaal heel duidelijk gemaakt hebben dat de NDP weg moet. Dat de koers op SRD 10 leunt, betekent dat het beleid van de NDP 100% gefaald heeft. In principe hoeft de NDP de verkiezing niet in te gaan met de 3 maal verarming, die deze partij teweeggebracht heeft. Ik ben trots op het volk van Suriname. We zijn bezig een natie te vormen”, stelt Hanoeman. Hij voert aan dat de paarse partij behalve misleiding, corruptie, devaluatie en inflatie niets meer geboden heeft aan de samenleving.

Wat Hanoeman vooral prijzenswaardig vindt, is dat de jonge Surinamer, Stephano Biervliet alias Pakittow, het initiatief heeft getoond om het volk op de been te brengen. “Na diverse protestacties leek het erop dat Surinamers de strijdbijl begraven hadden. Het gaat niet om hoeveel keren je valt, maar hoe vaak je opstaat en dat hebben onze jongeren bewezen. Het is duidelijk dat er nieuwe wind moet waaien in Suriname. ” Echter vermeldt Hanoeman erbij dat het niet alleen bij woorden moet blijven om Suriname te hervormen; het is een uitdaging om de vele en complexe vraagstukken in het land op te lossen en dat vergt een team dat het hart op de juiste plaats heeft.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: