Ramnandanlal ziet kansen voor behoud bacovesector in Surinaamse handen

De sluiting van het bedrijf Food And Agriculture Industries NV (FAI), bekend in de volksmond als ‘Jarikaba’, is geen goede ontwikkeling voor Suriname. De bacovesector dreigt in te storten als er niet wat gebeurt. Henk Ramnandanlal zegt alternatieven voor Suriname te bekijken, waardoor de productie in Surinaamse handen blijft. Landbouw is niet een sector waar rocket science voor nodig is om een bedrijf draaiende te houden, zegt Ramnandanlal. “Wat momenteel belangrijk is om inzicht te krijgen in de grootte van de schulden en wat de mogelijkheden zijn om het bedrijf zelf te draaien. In het buitenland wordt de bacovesector overheerst door multinationals en om de concurrentie aan te kunnen, is het ook noodzakelijk om concurrerend te kunnen produceren.” Ongeacht wie het management overneemt, zal met die concurrentiestrijd rekening moeten worden gehouden. Ramnandanlal acht het Surinaams management in staat om het bedrijf rendabel verder te draaien. “Als dat zo is, dan denk ik dat de regering zou moeten inkomen om het bedrijf te privatiseren en ondersteunen in de beginfase, ook door te kijken naar wie het bedrijf overneemt. Die optie moet serieus bekeken worden om het bedrijf in Surinaamse handen te brengen, omdat er deskundigheid in Suriname is om winstgevend te kunnen opereren”, aldus Ramnandanlal.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: