Man veroordeeld voor mishandelen politieman

De verdachte Fonkel, die was aangehouden voor mishandeling van een politieman en vernieling van het horloge van die politieman, verscheen gisteren niet ter terechtzitting. De rechter-commissaris weigerde de bewaring van Fonkel en werd hij op 10 februari in vrijheid gesteld. Fonkel regeerde tegen de politieman, die gisteren getuigde op de zitting, toen die hem aanhield. De politieman surveilleerde op de markt en sprak Fonkel aan. Die werd heel boos en schold hem uit. De politieman vroeg bijstand van een BBS’er voor de aanhouding van Fonkel, maar dat viel niet in goede aarde bij deze. Fonkel ging tekeer en sloeg met zijn schoenen meermalen op het hoofd van de politieman. Ook kreeg de politieman een flink klap op zijn hand. Hij liep een ernstige kneuzing op en wordt nog steeds behandeld door de orthopeed. De politieman gaf aan in zijn 20 jaren ambt nimmer zoiets te hebben meegemaakt.

De vervolging achtte de ten laste gelegde feiten bewezen en eiste een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met bevel van gevangenneming. Rechter Duncan Nanhoe vonniste conform de eis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: