Activist Bhikharie trots op Surinaams volk

Radjoe Bhikharie, politiek activist en voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten, zegt trots te zijn op het Surinaamse volk dat men gehoor heeft gegeven aan de oproep van ‘Pakkitow’. Het protest ziet hij als een signaal richting de regering. “Altijd is het uitgangspunt geweest dat de samenleving niet op straat zou komen, maar nu is men tot inkeer gekomen.” Bhikharie spreekt zelfs over “paniek”. Tot die conclusie komt hij wanneer gesteld wordt door anderen dat de mensen op het plein ongeorganiseerd waren. De activist zegt dat het plein behoorlijk vol was en dat mensen elkaar aflosten. “Er waren groepen die vertrokken en anderen kwamen juist naar het plein”, zegt Bhikharie. De groep van padieproducenten was volgens Bhikharie niet op het plein, omdat nu de inzaaiperiode is en de rijstsector in Nickerie met zware problemen kampt. “De mensen nu naar Paramaribo halen, brengt hoge kosten met zich mee.” Bhikharie zegt uit te kijken naar een vervolgactie.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: