26.000 gepensioneerde ambtenaren hebben sedert april 2017 geen twk ontvangen

De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) is zeer ontstemd dat de overheid het niet nauw neemt met de gepensioneerde ambtenaren. Deze groep heeft sedert april 2017 geen twk (terugwerkende kracht) ontvangen op de koopkrachtversterking. Die betalingsachterstand in combinatie met de op hol geslagen wisselkoersen betekent in de optiek van onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman een nog grotere verarming. Als lid van BBGO merkt hij de onrust op, die er gaande is onder de gepensioneerde ambtenaren. “De BBGO-voorzitter heeft zich uitgesloofd om de twk van de grond te krijgen voor de 26.000 gepensioneerde ambtenaren, maar de overheid kijkt niet naar ons om. De gepensioneerden zijn daardoor heel ontevreden, teleurgesteld en zwaar gefrustreerd”, zegt Hanoeman tegenover Dagblad Suriname. Gezien de economische malaise pleit BBGO al een hele poos voor een waardevast pensioen, wat de overheid tot op heden niet gehonoreerd heeft. “Wij gaan van de honger niet op bed sterven maar op straat, zodat alle Surinamers en buitenlanders kunnen zien hoe onze gepensioneerden behandeld worden”, aldus Hanoeman.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: