Overvol Onafhankelijkheidsplein

“Weg met Bouta! Weg met Tralala!”

Gisteren zag het Onafhankelijkheidsplein een massa die de grootste is geweest in de recente geschiedenis. Duizenden trokken naar het plein om hun misnoegen te uiten tegen de huidige regering, geleid door de Nationale Democratische Partij (NDP). De actie werd geleid door Stephano (Pakittow) Biervliet. Vakcentrales, verschillende kleine en grote bedrijven, sociaal-maatschappelijke organisaties en politieke partijen, waaronder de NPS, Abop, PL en VHP hebben de actie ondersteund. Politieke toppers, waaronder Chan Santokhi, Edward Belfort en Gregory Rusland, bevonden zich in de menigte. De boventoon lag gisteren vooral bij Pakittow. De aanwezige actievoerders werden onder andere door Reshma Mangre en Anthony Wong toegesproken. Er werd flink uitgehaald naar president Desi Bouterse. “Weg met Bouta ! Weg met Tralala !” werd herhaaldelijk luidkeels geroepen. Ook Financiën-minister Gilmore Hoefdraad tevens voormalig CBvS-governor is niet bespaard gebleven van flinke uithalingen naar zijn adres toe. Zijn aftreden en opsluiten werd steeds geëist. NDP-fractieleider Amzad Abdoel die als meneer “er komt geen devaluatie” werd genoemd door Pakittow, kreeg samen met de vicevoorzitter van het parlement, Melvin Bouva, ook een verbale behandeling. Uiteindelijk ging het bij haast elke spreker erom dat het zo niet langer kan. De aanwezigen werden gevraagd om de huidige regering weg te stemmen bij de aankomende verkiezingen op 25 mei.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: