Illegale porknokker aangehouden

De politie heeft maandag de 25-jarige Romario J. aangehouden en in verzekering gesteld. Deze verdachte is aangetroffen in een tent opgezet in de omgeving van de Mayo-mijn te Brokopondo. De politie kreeg informatie dat de illegale gouddelvers omstreeks 08.30 uur bezig waren met werkzaamheden bij de Waistdump van de Royal Hill. Ter plaatse trof de sterke arm meer dan 50 porknokkers die verspreid waren op de mijn. De sterke arm heeft in totaal 11 traangasgranaten afgevuurd, waarna de illegale gouddelvers vluchtten. Kort nadat deze goudmijn was gevrijwaard, kreeg de politie wederom een melding dat een groep porknokkers zich in de Mayo-mijn bevond. Ook daar heeft de politie enkele traangasgranaten afgevuurd. Deze zijn toen gevlucht via een paadje. De politie heeft toen een onderzoek ingesteld en keek waar het bedoelde paadje naar toe ging. Aan het einde werd een tent van porknokkers aangetroffen. Op dat moment was Romario in de tent. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en trof twee portofoons, een aantal mobiele telefoons, koplampen, een kookplaat, hamers en nog andere goudwinningattributen aan. Deze goederen zijn in beslag genomen voor het onderzoek. De verdachte Romario is hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De politie van Bronsweg is belast met het onderzoek.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: