BvL/ALS: “Leraren buigen niet voor intimidatie”

Na 10:00 uur geen school op 17 februari

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) maken duidelijk dat zij niet zullen buigen voor intimidaties. Nadat vakbondsleider Reshma Mangre op 14 februari 2020 te kennen heeft gegeven dat BvL/ALS achter het protest van de jonge Surinamer Stephano Biervliet alias Pakittow staat, en dat de scholen daardoor op 17 februari om 10:00 sluiten, ‘is de ‘basja’ ontwaakt’. Lilian Ferrier, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft verkondigd dat er disciplinaire maatregelen getroffen zullen worden. Ook Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), bekommert zich over het ééndaagse protest waaraan opmerkelijk veel groepen hun solidariteit hebben getoond.  

Bouva heeft ook laten weten dat hetgeen waarmee de leraren vandaag bezig zijn niet zonder gevolgen kan blijven. Het protest, waarvoor duidelijke grondslagen bestaan zoals onder andere de wisselkoersen van dichtbij de SRD 10 en malversatie met het geld van het volk (valutakasreserve), beschouwt Bouva als een dubbele agenda en politieke actie, misleiding van leraren en misbruik van het stakingsrecht. Het is zeer bizar dat de eendaagse staking, wat overigens een democratisch recht is, ineens voor oponthoud zal zorgen binnen het onderwijs, terwijl diverse scholen in het schooljaar 2019/2020 geen optimaal onderwijs hebben gekregen door onder andere tekort aan leraren.

“BvL en ALS maken zich ernstige zorgen over de financieel-economische situatie in het land en in het bijzonder de situatie rond de kasreserve en de governor van de CBvS. Wij doen een ernstig beroep op alle onderwijsgevenden om de protestactie tegen dit wanbeleid massaal te ondersteunen. Uw dag is gedekt en er kunnen geen disciplinaire maatregelen getroffen worden tegen u”, verduidelijkt Mangre. BvL/ALS blijven bij hun standpunt om de scholen om 10:00 uur te verlaten. Het protest gaat om 09:00 uur van start op het Onafhankelijkheidsplein.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: