Wilgo Valies: “Onderwijsminister Ferrier valt door de mand door nationaal schandaal Van Trikt”

Wilgo Valies (NPS), gewezen vakbondsleider en thans politicus, merkt een immense stilte bij Onderwijsminister Lilian Ferrier. In gesprek met Dagblad Suriname brengt Valies in herinnering dat deze minister vanaf haar aantreden in april 2018 de intentie heeft geuit om het Surinaams onderwijs te hervormen. In de optiek van de minister lag het grootste probleem in de bevoegdheid van de leraren, die niet voldoende bagage zouden hebben om kwalitatief onderwijs te bewerkstelligen. Het bevreemdt Valies dat uitgerekend het eigen kroost van de minister, Robert van Trikt, niet voldaan heeft aan die bevoegdheidstheorie.

Van Trikt is sinds 4 februari achter slot en grendel geplaatst naar aanleiding van ontoelaatbare handelingen, die hij gepleegd heeft als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zo heeft hij de moederbank en de totale natie voor miljoenen USD’s benadeeld. Uit conflict of interest zou hij zichzelf als directeur bij Orion bevoordeeld hebben. Valies vraagt zich af hoe minister Ferrier aankijkt tegen dit nationaal schandaal. “Deze minister heeft altijd commentaar gehad op de leraren. De leraren werden zelfs geïntimideerd. Wat moeten we nu zeggen over de opvoedkundige vaardigheden van de minister? Nu boontje om zijn loontje komt, horen we Ferrier niet meer?”, accentueert Valies.

Critici beweren dat Ferrier in principe de eer aan zichzelf moet houden, in plaats van ziekteverlof van 3 maanden op te nemen. Valies verduidelijkt dat de case van Van Trikt een nationale schande is en geen privé aangelegenheid, waar menigeen bemoeienis over wil hebben. “Daarom is het belangrijk om mensen met respect te behandelen. De leraren hebben een zeer omvangrijke taak en toch had de minister altijd een reden om ze te bekritiseren. Ik hoop dat Ferrier hieruit lering zal trekken en op een andere manier zal aankijken naar de leraren, die ondanks de beroerde situatie in het land zich inzetten voor het onderwijs”, aldus Valies.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: