Vader ontkent seksueel misbruik dochter

De 44-jarige vader Gairy W. moest zich donderdag voor kantonrechter Lydia Ravenberg verantwoorden ter zake verkrachting van zijn toen 10-jarige dochter. Het slachtoffer is intussen 15 jaar. Aan de verdachte wordt verweten dat hij deze handelingen in de periode gelegen tussen 17 december 2013 tot en met 16 december 2018 zou hebben gepleegd. Ook zou de verdachte in de periode 17 december 2013 tot en met 31 december 2018 haar seksueel hebben misbruikt, wetende dat hij hiv-besmet was. Het kind is ook onderzocht en het blijkt dat zij niet hiv-positief is. De verdachte ontkent alle verwijten met klem. Advocaat Murvin Dubois staat de verdachte juridisch bij. De vader gaf toe tot 2 keren toe zijn dochter te hebben onderzocht of zij wel dan niet maagd is. De magistraat hield de verdachte voor dat ondanks zijn partner, de stiefmoeder van het meisje, hem waarschuwde hij toch over is gegaan tot het onderzoek. De rechter heeft met betrekking tot het onderzoeken van de maagdelijkheid enkele vragen gesteld. De verdachte blijft erbij dat hij niet aan het lichaam van het kind is geweest. Hij had alleen gekeken. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje laat thuiskwam. De vader sprak haar aan en toen begon zij brutaal tegenover haar jongere zus te praten met krachttermen. De vader had toen opgetreden en het slachtoffer geklapt. Het slachtoffer werd driftig en probeerde haar vader te schoppen. De vader liep naar achteren en kwam gewapend terug met een hamer en een stok. Het meisje zei toen dat haar vader haar heeft misbruikt. Zij vertelde het aan een familielid en zodoende werd aangifte gedaan. De verdachte werd toen aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte sinds 2014 hiv-besmet. Ook zijn partner werd hetzelfde jaar besmet, althans kwam zij erachter dat zij hiv-positief is. Zij was in verband met haar zwangerschap bij de dokter. Op de volgende zitting komt de officier van justitie met haar strafvoorstel.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: