Rusland: “Onderwijs zal weer de plaats krijgen die het verdient”

Gregory Rusland

“Er zal ervoor gezorgd worden dat het onderwijs weer de plaats krijgt die het verdient”, aldus de voorzitter van Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland. De partij, die intussen al 73 jaar geleden werd opgericht, had onder andere als speerpunten het begaan zijn met het lot van mensen die het moeilijk hadden, het voor de mensen opnemen en ervoor zorgen dat elke Surinamer het goed had. Het belang van onderwijs werd toen al serieus genomen en nog steeds is dit een groot aandachtspunt voor de groene partij, benadrukte de voorzitter. “Toen was de zelfstandigheid van Suriname ook heel belangrijk.” Er zijn diverse ontwikkelingen geweest binnen de frambopartij, verschillende leiders hebben de partij geleid. Hij verwees naar mr. Van der Schroef, die een van de oprichters was en de eerste voorzitter van de NPS. Johan Adolf Pengel, die jaren terug lid was van de partij, heeft zijn stempel gedrukt binnen de groene partij. Hij ondersteunde mensen die het moeilijk hadden en hij was betrokken bij de vakbond.  De oud-NPS’er sprak vaak over integratie, assimilatie en brede-basis-politiek. Pengel nam de NPS over en heeft een belangrijke rol vervuld tussen 1954 en 1967. In 1963 werd hij minister-president van Suriname. De oprichting van de universiteit is 1 van de in het oog springende initiatieven van Pengel. Deze informatie gaf Rusland de aanwezigen tijdens zijn speech, voorafgaand aan de kranslegging bij het standbeeld van Pengel. “Als de NPS vanaf 25 mei de leiding van het land mag overnemen, is een van de zaken waaraan er extra aandacht besteed zal worden, sociale woningbouw. Verder zullen mensen die het moeilijk hebben, empowered worden en er zal gewerkt worden aan een waardevast salaris.” NPS is niet tegen leningen, benadrukte de voorzitter tegenover de aanwezigen, maar men kan niet lenen om de verkiezingen, propaganda en alles wat daarmee samenhangt te bekostigen. “NPS de en NPS e kon baka.”

“De groene partij zal het volk met dienend leiderschap brengen naar hogere hoogten. En dan zal de samenleving verder ontwikkeld worden met visie, daadkracht en opofferingsgezindheid”, aldus de partijvoorzitter.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: