PL maakt zich sterk voor inclusieve ontwikkeling

Wie naar de inrichting van de binnenstad kijkt, zal merken dat onder anderen voetgangers niet veilig kunnen lopen. Zij lopen grote kans omver gereden te worden. Dat risico is vele malen groter voor mensen met een beperking. De Pertjajah Luhur (PL) maakt zich daarom sterk voor die inclusieve ontwikkeling, waarbij niemand uitgezonderd wordt, zegt partij-ondervoorzitter Nasier Eskak.

Hij heeft dit ook aangekaart tijdens een zeer goed bezochte ressortmeeting van de partij afgelopen zaterdag te Nieuw-Amsterdam. Eskak verklaarde dat waar in de bestaande wetten nog niet is voorzien, de partij ervoor zal zorgen dat dit in orde wordt gemaakt, zodat ook de mensen met een beperking worden meegenomen in de ontwikkeling van Suriname. “PL, gesterkt door haar partners van de eenheidsbeweging, staat klaar om voor het totale volk te strijden en te vechten”, sprak de PL-topper de aanwezigen toe.

Rechtstaat in stand houden

Eskak hield het publiek voor dat in ‘80 – ‘87 de toenmalige machthebbers, onder leiding van Desi Bouterse, alle symbolen van de rechtstaat hadden weggeschoten. Zo zijn in februari ‘82 persgebouwen verbrand, is het hoofdkantoor van het politiebureau weggeschoten, alsook het parlementsgebouw en de staatstelevisiezender STVS. “Het zijn allemaal symbolen van de rechtstaat, waar wij vandaag de dag voor strijden”, zei de PL-ondervoorzitter. “In ‘96 – 2000 werd geprobeerd Staatsolie, de trots van Suriname, te verkopen. Als het was gelukt, waren we in een ergere positie vandaag. Ze wilden het verkopen voor 60 miljoen, maar omdat u in opstand bent gekomen, is dat niet gelukt. Wij verwachten van u dat wanneer zoiets weer gebeurt, u opstaat en dit kwaad tegen zal houden. We kunnen als gelovige mensen nooit de kant van het kwaad kiezen”, stelde Eskak, die in het dagelijks leven ook ustaad én adspirant DNA-kandidaat in Wanica is.

Verkiezing is geen pincode

De PL-topper vergeleek met het oog op 25 mei 2020 de verkiezingen met een pincode voor een smart phone. Wie een foute pincode intoetst op z’n mobiel krijgt weer een kans, maar bij drie keer fout intoetsen, gaat het toestel op lock. Hij hield de mensen voor dat delen in 2010 al op de NDP hadden gestemd en in 2015 weer, maar als zij dat op 25 mei 2020 voor de derde keer doen, zal de ontwikkeling van Suriname ook op lock gaan. Om een oplossing te brengen in al deze problemen is integer en dienstbaar leiderschap nodig, benadrukte Eskak. Suriname is al vele jaren daarnaar op zoek en daarom verkeren we nu in deze situatie. “Wanneer we kijken naar de modus operandi van deze regering, dan is het duidelijk dat meer dan drie keer onze goudvoorraad, onze deviezenvoorraad en nu zelfs onze kasreserve is geslonken. Als onze president te druk bezig is om zichzelf te beschermen en zijn positie te handhaven, zal hij geen oor hebben voor uw problemen”, aldus PL-ondervoorzitter Eskak.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: