Edward Belfort: “Abop gaat landelijk voor 15 tot 20 DNA- zetels”

“We hebben al zoveel keren gezegd dat we niet met de NDP gaan samenwerken”

Edward Belfort

In gesprek met Dagblad Suriname heeft Edward Belfort, Abop-parlementariër en voormalig minister van Justitie en Politie, gesproken over de situatie bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de recente viering van 30 jaar Abop. “We hebben een dankdienst gehouden bij het partycentrum van de partij. Wij hebben christenen bij ons en er is gebeden voor de volle winst bij de komende verkiezingen. De partij trekt zich landelijk. In de komende dagen zal de partij Saramacca, Coronie en Nickerie aandoen. In de loop naar de verkiezingen zal de laatste grote massameeting op 16 mei gehouden worden in het André Kamperveenstadion in Paramaribo. Ook worden in maart 2 massameetings georganiseerd in Sipaliwini. De partij gaat in Paramaribo voor minimaal 5-8 tot parlementszetels. Landelijk gaat Abop voor 15 tot 20 DNA-zetels. Met alle oppositionele partijen zijn er gesprekken gaande die nog niet afgerond zijn.” Op een vraag van Dagblad Suriname over samenwerking met de NDP zegt Belfort: “We hebben al zoveel keren gezegd dat we niet met de NDP gaan samenwerken. We gaan niet daar.”

Situatie CBvS

Over de situatie bij de Centrale Bank zegt Belfort dat hij blij is dat Sigmund Proeve zich heeft teruggetrokken voor de positie van waarnemend governor van de CBvS. Over de persconferentie van de president zegt Belfort dat de president maar wat brabbelde. “Er zijn 3 bedragen genoemd. President-commissaris Vidjay Kirpalani noemde 197 miljoen USD, terwijl de minister van Financiën iets anders zei”, zegt Belfort. “Kirpalani moet zich diep schamen. We weten niet wat waar is, steeds horen wij andere verhaaltjes. De houding van de president was één van iemand die dronken leek. Het was totaal geen houding. Tralala en zo was president onwaardig. Het lijkt alsof de regering helemaal de kluts kwijt is. De president probeert stoer te doen. Als wij komen, zullen wij al deze zaken “tot the bottom” onderzoeken, zonder aanzien des persoon. Dit is voor het eerst gebeurd dat de regering de gelden van het volk steelt. Dit is een ongewapende bankroof. En we hebben ook voor het eerst in de geschiedenis een president die veroordeeld is. Dan komt hij zeggen: ‘je moet je rustig houden’. Alles wat hij zei was rommel”, aldus Belfort.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: