Directeur TBL Erwin Emanuels: “Met pijn in het hart zijn de prijzen verhoogd”

In gesprek met Dagblad Suriname geeft Erwin Emanuels, directeur van TBL Cinemas, aan “dat met pijn in het hart de prijzen van de kaarten van TBL verhoogd zijn”. TBL betaalt licentierechten voor elke film die wordt vertoond. De prijzen zijn in de afgelopen jaren nooit verhoogd. “De speciale prijzen op de dinsdag blijven zo”, verzekert Emanuels. “Onze films gaan tegelijk met Amerika in première. Anders hebben wij geen business. We moeten de rechten in Amerikaanse dollars betalen. Dat is 40-50 procent van de omzet. De banken kunnen geen overboekingen meer plegen. De partners in Amerika zien de koers van 7.52, terwijl dat al lang niet meer zo is. Als wij de films niet tegelijk vertonen, kunnen wij niet concurreren. De televisiestations vertonen de films zonder rechten te betalen, terwijl wij voor iedere film betalen. Wij kunnen geen oude films vertonen. Dan gaan wij aan ons bestaansrecht. De helft van de inkomsten gaat naar rechten, een kwart naar de belasting en met de rest moet ik de kosten dekken. Dus er was totaal geen keus. Ik kan geen koerscompensatie halen uit popcorn. Onze bezetting is de afgelopen 3 jaar constant geweest, tegelijkertijd zijn de prijzen niet verhoogd. Maar er is bijna geen ruimte voor vervangingsinvestering. Daarom hebben wij dit besluit moeten nemen.” De speciale voorstellingen voor scholen zullen voortgezet worden en op de dinsdag blijft er een speciale prijs, benadrukt directeur Emanuels.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: