Symptomen Dengue verlichten met papajabladeren en vitamine C

Dengue-symptomen kunnen verlicht worden met papajabladeren en vitamine C. Deze zorgen namelijk voor extra versterking van de weerstand, zegt Dinesh Charoe van Pharmport. Dengue wordt veroorzaakt door een virus, dat overgebracht wordt door een muskiet. Tegen dit virus bestaan in feite geen medicijnen. Een goede weerstand is erg belangrijk om de ziekte door te komen. “In de Ayurvedische geneeskunde wordt van oudsher papajablad gebruikt voor het behandelen van Dengue-achtige aandoeningen. Ayurveda bestaat al heel lang en de statistische gegevens over de werking ervan spreken al voor zich.” Uit onderzoek is gebleken dat het extract van papajabladeren heel goed werkt om de weerstand te verhogen tegen Dengue-achtige aandoeningen. “Wanneer iemand gestoken wordt door een Dengue-muskiet, wordt de weerstand verminderd. Vooral de trombocyten, de cellen die wonden helen, worden aangevallen, en de rode bloedlichaampjes. Daardoor wordt de weerstand van het lichaam volledig uitgeschakeld. Door het gebruik van papajabladeren wordt in ieder geval de lever gezond gehouden, die de witte bloedlichaampjes ondersteunt om je weerstand te verhogen”, legt Charoe uit. Het bedrijf heeft in haar assortiment capsules van het extract van papajabladeren. “Tegelijkertijd worden ook de megakaryocyten aangemaakt, de voorlopers van de trombocyten, en die zijn ook onderdeel van je weerstand. Zo kunnen bloedingen die ontstaan na infectie met Dengue worden verholpen door het lichaam.”

Dengue-alarm

Het BOG sloeg eind vorige maand alarm. Er waren al 26 gevallen van Dengue bevestigd, het dubbele van wat in 2018 werd geregistreerd. In Suriname komen gevallen van Dengue voor in cyclische patronen van 3 tot 5 jaar, met een toename na het korte en lange regenseizoen. Onder meer in 2005, 2009 en 2012 was er sprake van een Dengue-epidemie. Die van 2005 was de grootste met 816 bevestigde gevallen, maar in 2009 werd het grootste aantal Dengue

Hemorrhagic Fever genoteerd. In die gevallen gaat dengue gepaard met ernstige bloedingen. Levensmiddelentechnoloog/microbioloog Ricky Stutgard zegt dat een goede weerstand erg belangrijk is om de ziekte goed te kunnen doorkomen. Vitamine C en vitamine B-complex zijn een grote hulp voor het opbouwen van die weerstand.

TM

error: Kopiëren mag niet!