Voorbereidingen protestmanifestatie “Weg met de NDP” in volle gang

In gesprek met Dagblad Suriname geeft Stephano “Pakittow” Biervliet aan dat inmiddels bij de districtscommissaris vergunning is aangevraagd, en toestemming bij het kabinet van de president is aangevraagd voor de te houden protestmanifestatie “Weg met de NDP” op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein. Gevraagd of hij verwacht dat er vergunning verleend zal worden, antwoordt Pakittow dat de president zelf op zijn persconferentie heeft aangegeven dat een dergelijke manifestatie “goed voor de democratie” zou zijn. “‘Zij die vinden dat de NDP weg moet, zet je naam eronder en breng veel mensen op de been’”, zei de president. “Dat gaat we doen ook”, zegt Pakittow.

Biervliet benadrukt dat het gaat om een geheel vreedzame demonstratie, dat een ieder in de organisatie zich aan wet en recht wil en zal houden, maar dat het niet anders kan dan dat het volk de ruimte krijgt haar ernstig misnoegen te uiten over al de misstanden in het land, die veroorzaakt zijn door de NDP: de koersontwikkelingen, de prijsverhogingen, de perikelen bij de DSB en de Centrale Bank, en nog veel meer zaken waar onvrede over heerst.

Pakittow en zijn medestanders roepen op alle fora, ook op social media, intensief burgers op om zich op 17 februari om 9.00 uur aan te sluiten bij de protestmanifestatie op het Onafhankelijkheidsplein

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: