Medewerkers Centrale Bank van Suriname voeren prikactie

Gisteren omstreeks 9.00 uur was er bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) een prikactie van het personeel, die zowat 45 minuten duurde. Felicia Patterson, secretaris van de bond bij de CBVS en personeelslid van de bank, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het bij het personeel erom gaat dat de regering bij haar beslissingen ook het personeel moet betrekken, zodat de kernwaarden van de bank hoog gehouden worden (zie foto). De veerkracht van de bank, het vertrouwen maar ook een stukje autonomie zijn voor bond en personeel bij de CBVS heel belangrijk, en dat is er nu niet. De hele situatie met ex-governor Van Trikt heeft niet alleen de bank, maar ook het personeel een slechte naam bezorgd, en medewerkers worden er door burgers op aangesproken. Dit is een zeer onprettige situatie, zegt Patterson.

“Wat we nu nodig hebben, is een ‘persoon a la Telting’. Iemand die gezag, kundigheid en integriteit uitstraalt. Een man als Proeve zullen wij nooit kunnen accepteren als governor, ook omdat de Bankwet, met name artikel 20, absoluut uitsluit dat iemand die geen schone vingers heeft in zo een positie komt. Overigens hebben we gehoord, of het waar is weten we niet, dat Proeve zich ook al teruggetrokken heeft.”

De vakbondsleider, Robby Berenstein, sprak de werknemers toe en beloofde dat ook de bond zich zal inzetten voor deze zaak. Het personeel was gewapend met pamfletten, waarop onder andere te lezen stond: Stop met politiek in de bank. CBvS Autonoom!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: