Illegale geldwisselaars mogen naar huis

De drie onlangs aangehouden geldwisselaars, te weten de gebroeders T. van Commewijne en een ondernemer S., zijn dinsdag op het parket voorgeleid. De politie heeft afgelopen vrijdag een razzia gehouden bij deze illegale geldwisselaars, waarbij bij de gebroeders T. grote geldbedragen in SRD alsook in valuta in beslag zijn genomen. Ook waren in eerste instantie klanten aangehouden, die na verhoor zijn heengezonden. Om hoeveel geld het precies gaat, is nog onduidelijk. Bij de ondernemer S. heeft de politie maar Euro 15 in beslag genomen. Hij runt een cellshop en heeft niets te maken met illegale wissel, zegt zijn advocaat.

De afdeling Fraude van de politie is belast met het onderzoek. De raadslieden John Moerahoe, Preshant Baldew, Benito Pick en Chandra Algoe staan de verdachten bij. De rechter-commissaris heeft hun aanhouding getoetst. Op het parket zijn de aanhoudingen onrechtmatig verklaard. De verdachten mogen allemaal naar huis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: