Chinese ambassadeur Lui Quan: Wanica Ziekenhuis, a gift of China

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is a gift of China. Dit is geen hersenspinsel vanuit de oranje, gele, groene of rode hoeke van de samenleving; het zijn de woorden van de Chinese ambassadeur, Liu Quan. Tijdens de technische oplevering van deze nieuwe zorginstelling op 7 februari 2020 liet hij merken dat de bilaterale relatie tussen China en Suriname uitstekend is. Quan typeerde beide landen als broer en zus. In dat verband heeft de Chinese overheid een grant (geschenk) gegeven in de vorm van een modern en fraai ziekenhuis. Volgens Quan betreft het meer dan een ziekenhuis, a garden, waar de bezoekers de natuur kunnen ervaren. Hij deelde mee dat het Wanica Ziekenhuis het grootste project is dat ooit tussen Suriname en China is uitgevoerd. Vanaf 1976 bestaan er bilaterale betrekkingen tussen deze landen. De Chinese ambassadeur verwacht dat dit project zal resulteren in economische en sociale ontwikkeling voor de inwoners van Suriname. In november 2019 heeft president Desi Bouterse een bezoek gebracht aan China. Quan noemt dit een enorm succes dat zelfs een hechtere band en een betere toekomst met zich zal meebrengen voor zowel China als Suriname.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: