Santokhi krijgt krachtig mandaat van partijcongres

Het partijcongres van de VHP heeft het hoofdbestuur van de partij zondag unaniem een breed mandaat gegeven om aan de verkiezingen van 25 mei mee te doen. VHP-voorzitter Santokhi noemde het een ‘krachtig mandaat’ aan het hoofdbestuur “om al het mogelijke te doen om bij de aanstaande verkiezingen maximale verkiezingswinst voor de VHP te behalen”. Santokhi zegde het congres toe dat hij hieraan uitvoering zal geven “vanuit onze eigen kracht en het geloof in ons eigen kunnen”.

“We hebben vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar de verkiezingen op 25 mei aanstaande. De VHP gaat door met het veldwerk en de mobilisatie van ons volk om Suriname te redden. Om Suriname weer terug te geven aan het volk. Om Suriname weer veilig te maken, om Suriname weer eerlijk te maken, om Suriname weer gezond te maken. Een Suriname waar mensen weer zekerheid hebben”, aldus Santokhi.

Het congres keurde unaniem de financiële verslagen van het afgelopen jaar goed. Ook nam het congres het verkiezingsprogramma 2020 -2025 met algemene stemmen aan. Evenals de grondbeginselen en ideologie van de VHP. Deze laatste twee documenten zijn via de website van de VHP (www.vhp.sr) te downloaden. Ze waren al aangeboden op de verjaardag van de VHP op 18 januari.Santokhi: “We gaan weer het veld in. We gaan winnen, Oen wini!”. Foto: VHP

De VHP-achterban en structuren zijn opgeroepen om nauwlettend in de gaten te houden alle verdachte ontwikkelingen ten aanzien van mogelijke fraude met stemkaarten en kiezerslijsten. Santokhi riep mensen op om allemaal te verifiëren dat ze op de kiezerslijst staan. “Zorg er tijdig voor en neem het bewijs mee, zodat je altijd kan laten zien dat je op de lijst moet voorkomen”.

Het congres werd bezocht door ongeveer duizend personen, waaronder veel toehoorders van nieuwe functionele kernen. Deze kernen zijn op het congres administratief statutair geaccepteerd, zodat zij op het volgende congres op 29 maart ook stemrecht hebben. Op dit congres in maart zal de VHP haar kandidaten presenteren.

Santokhi ging ook in op de actuele ontwikkelingen rond de verdwenen gelden bij de Centrale Bank. De omvang is nog niet bekend, maar het vertrouwen in de Centrale Bank en deze regering die verantwoordelijk is voor de Centrale Bank is compleet verdwenen, aldus Santokhi. Sprookjes en leugens over aankoop van aardappelen en uien kunnen niet verdoezelen wat er echt is gebeurd en wie verantwoordelijk zijn, zo zei hij.

Door het gebrek aan vertrouwen en de track-record van deze regering als het gaat om corruptie kunnen we hen ook niet vertrouwen als het gaat om goed beheer van onze olie. “Dat kan alleen met een nieuwe regering met de VHP, de Orange Movement, die het belang van het volk dient en ervoor zal zorgen dat de vruchten van onze natuurlijke hulpbronnen bij u terecht komen. U heeft er recht op en niet een kleine kliek aan de top”, aldus Santokhi.

Hij riep de achterban op om te geloven in eigen kunnen en met vertrouwen de verkiezingen in te gaan. “We gaan weer het veld in. We gaan winnen, Oen wini!”.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: