Ouders Surinaamse bursalen gerustgesteld; momenteel twee bursalen in Wuhan

De ministers Yildiz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Antoine Elias (Volksgezondheid) en André Misiekaba, minister ad-interim van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, hebben gisteren met ouders van Surinaamse bursalen in China, een infosessie gehouden. Er zijn momenteel twee bursalen in de stad Wuhan, waar het coronavirus is uitgebroken.

De sessie was nodig om met de ouders van gedachten te wisselen over de uitbraak van het coronavirus in China.

Elias gaf te kennen dat het terughalen van deze studenten niet de garantie geeft dat ze het coronavirus niet kunnen oplopen. Er zijn instructies gegeven, die de studenten moeten opvolgen. Een daarvan is dat ze liever de straat niet opgaan en op de campus blijven.

Misiekaba voegde eraan toe, dat het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS) in nauw contact staat met de studenten. De bewindsman zei dat hij zijn eigen land niet tekort wil doen, maar alle vertrouwen in China heeft dat zij dit probleem kunnen oplossen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft dat ook toe, stelt Misiekaba.

Vanuit Beijing heeft de Surinaamse ambassadeur Patty Chen, gedurende de sessie ook de ouders toegesproken en ze kunnen geruststellen. De ambassade staat in contact met alle studenten.

De ouders die in contact staan met hun kinderen, hebben hun ervaring kunnen delen. Op dit moment studeren 43 bursalen van Suriname in China. Op de ouders en de samenleving is er een beroep gedaan, om de officiële berichten te volgen en niet in te gaan op nepnieuws.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: