Look A Like-passagiers aangehouden

Drie Look A Like-passagiers zijn door de politie van Zanderij op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden. Aangezien het de laatste tijd veel voorkomt dat reizigers met valse paspoorten via de luchthaven willen afreizen naar het buitenland, zijn de controles aangescherpt.

Dit resulteerde op 15 januari tot de aanhouding van de Ghanees Adu E. (35) die met een Mexicaans paspoort, dat op naam staat van Anthony Y., wilde afreizen. Adu heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Hij bleek ook illegaal in het land te vertoeven en is op grond hiervan op 16 januari het land uitgezet.

Een man van Chinese komaf die veel ouder lijkt dan de persoon op de foto in het paspoort met de naam Wojun G. (22), werd betrapt op het reizen met een vals paspoort. Deze reiziger die zou afreizen naar Brazilië heeft boven zijn linkeroog een opvallend litteken, terwijl de persoon die op de foto in het paspoort staat, geen litteken heeft.

Ook werd een Haïtiaanse man die met een Frans paspoort op naam van Bruneau E. (26) naar Nederland wilde afreizen, betrapt. Deze Haïtiaanse man viel door de mand omdat hij donkerkleurig is, terwijl de persoon op de foto in het paspoort lichtkleurig is. Hij ontkende dat hij wilde afreizen met een vals paspoort. De Haïtiaanse man geeft aan dat hij reeds vier jaar woonachtig is in Frans-Guyana en in dat land het paspoort heeft verkregen om via Suriname af te reizen naar het buitenland.

Zowel de Chinees als de Haïtiaan zijn aangehouden en zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide vreemdelingen ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: