Regionaal Streekziekenhuis Wanica technisch opgeleverd

De technische oplevering van het Regionaal Streekziekenhuis Wanica in Suriname is een feit. De aannemer heeft op woensdag 29 januari het complex bestaande uit zeven gebouwen overgedragen aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Directeur Vidjay Doerga Misier van Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie, noemt de technische oplevering bijzonder. Het moment waarop het ziekenhuis haar deuren open zal gooien voor de Surinaamse samenleving, is met deze handeling een stap dichterbij.

Doerga Misier zegt dat de omliggende wegen nu nog ter hand moeten worden genomen. Dit geldt ook voor de inrichting van het terrein en de gebouwen. Het ligt in de planning om het ziekenhuis volgende week over te dragen aan het ministerie van Volksgezondheid.

Naast de gebouwen voor ligbedden beschikt het ziekenhuis over accommodaties voor poliklinieken, operatiekamers, apotheek, intensive care, radiologie afdeling met daarin een CT-ruimte, laboratorium en spoedeisende hulp.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: