Amerikanen en politie woest op berichtgeving rondom Kobe Bryant

De Amerikaanse nieuwssite TMZ ligt flink onder vuur. De website, waar voornamelijk entertainmentnieuws staat, was de eerste waar het nieuws over Kobe Bryant en de vliegtuigcrash te lezen was. Maar TMZ was zo snel, dat ze het nieuws al hadden geschreven voordat de familie van de basketballer wist van zijn overlijden. En dat levert veel kritiek op.

Amerikanen en politie boos

De informatie van TMZ klopte en ze hadden zelfs bevestiging gevraagd bij het management van de basketballer, maar toch vinden veel mensen dat ze langer hadden moeten wachten met schrijven. Op Twitter schrijven, voornamelijk Amerikanen, dat ze het walgelijk vinden dat TMZ een scoop belangrijker vindt dan juist handelen voor de nabestaanden.

Ook de politie baalt van de snelheid van TMZ. Dat zegt de undersherriff Tim Murakami, actief voor de politie van Los Angeles. ,,Ik ben bedroefd dat een dergelijk medium al naar buiten bracht dat Kobe was overleden, terwijl ik nog met de zaak bezig was. Ik begrijp dat het binnenhalen van een scoop belangrijk is, maar geef ons alsjeblieft de tijd om eerst met de familie en andere geliefden te spreken. Het is afschuwelijk om zoiets uit de media te moeten vernemen. Het breekt mijn hart.”

Bij de helicopter-crash zijn de 41-jarige basketballegende, zijn 13 jarige dochter en nog zeven andere inzittenden overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: