Binnenkort sluiting van meer eethuizen

Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost zegt aan de krant dat er nog meer grote eethuizen mogen uitkijken naar een bezoekje van zijn mensen. Hij geeft aan dat het overgaan tot sluiting van een bekend eethuis in de Gompertstraat het begin is van vele, die zullen volgen. Het commissariaat krijgt geregeld zaken te horen over bekende zaken, waar het een en ander niet in orde zou zijn. Deze zaken zullen binnenkort een bezoekje ontvangen van de bestuursdienst en de milieu-inspecteurs.

Dc Mike Nerkust

De dc zegt dat niet alleen de kleine man zich schuldig maakt aan onhygiënische toestanden, maar ook de grote zaken, waar men vaak genoeg niet bij stilstaat. Het overgaan tot sluiten van de zaken moet men niet zien alsof hij onaardig wil doen. Als burgervader doet hij slechts zijn werk door erop toe te zien dat de gezondheid van de rest van de gemeenschap niet in gevaar komt vanwege onhygiënische toestanden in eethuizen. Nerkust zegt dat hij het verschrikkelijk vindt dat zaken zoveel winst maken en toch de tijd niet willen nemen om tenminste een dag in de week de zaak te sluiten en een goede onderhoudsbeurt te geven aan de keuken. Op de ene sluitingsdag waarop er gewerkt moet worden aan de schoonmaak, kan je nooit zoveel verlies lijden dan wanneer je nu gesloten wordt en een boete moet betalen. Hij vraagt zich af waarom men nu na sluiting wel binnen een dag de gehele troep weet op te ruimen en het commissariaat kan contacten om te herkeuren. Als het aan hem ligt, blijven de zaken nog even gesloten, zodat men nu eindelijk de ernst van de zaak inziet en bewuster om zal gaan met de hygiëne.

PW

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: