Vader verdacht van misbruik dochter van 10

“Ze is mogelijk aangestoken, omdat ik uit Holland kom”

Het staat voor de senioren verdachte Piet K. vast dat zijn dochter van 10 jaar wordt opgezet tegen hem in een zedenzaak. “De mensen beïnvloeden haar”, zei hij. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zijn geslachtsdeel in dat van het meisje gestopt. “Het klopt niet. Ik weet van niets, ik hou me niet bezig met zulke dingen”, antwoordde de verdachte. Rechter Maureen Dayala hield de man voor dat de gynaecoloog middels een visum tot een andere conclusie is gekomen. Piet K. zei dat het misschien ergens anders is gebeurd, omdat het meisje vaak in de buurt speelt en met haar moeder soms weggaat. “Ze is mogelijk aangestoken, omdat ik uit Holland kom”, verweerde de man zich verder.

De man zegt dat hij financieel goed zit en dat de moeder hem misschien een lesje wil leren vanwege ruzies, die ze vaak hebben. Het was opmerkelijk dat de verdachte aangaf dat het meisje van 10 zijn dochter is, maar dat hij later antwoordde, op een vraag van de rechter, dat hij pas vijf (5) jaar een relatie heeft met de moeder. Om deze onduidelijkheid weg te werken, wilden zowel de rechter als de officier weten wanneer de man het land was binnengekomen. “Dat weet ik niet”, antwoordde de Piet K. tot zichtbare verbazing van de vervolging en de rechter. Dit antwoord zorgde niet voor meer duidelijkheid. De officier merkte daarna nog op dat het om een meisje met een beperking gaat en dat ze meer dan normaal aandacht nodig heeft, maar dat de verdachte had aangegeven dat hij zich niet met het kind bezighoudt. “U weet zelfs niet waar ze is. U kunt haar niet vinden omdat ze weggaat”, hield de vervolgingsambtenaar hem voor. “Ja ik weet niet waar ze gaat”, reageerde de verdachte. Het vervolg van deze zaak is op 2 maart.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: