Riad Nurmohamed: “Natuurschade wordt erger en erger in Suriname”

“De schade aan de natuur wordt elke dag erger en erger”, zegt parlementariër Riad Nurmohamed in gesprek met Dagblad Suriname. “Al jaren vragen diverse organisaties en DNA-leden aandacht van de regering om op te treden tegen milieuvervuilers en natuurvernietigers, maar het lijkt erop alsof de regering Bouterse-Adhin juist pret heeft. Er gebeurt niets. Elk jaar worden mooie woorden over het milieu gebruikt in de jaarrede, in het ontwikkelingsplan, in de verkiezingsprogramma’s, maar dat blijkt al 5 tot 10 jaren bedrog te zijn. De vele foto’s op social media, de vele ervaringen van mensen en milieuorganisaties in het veld en de vele onderzoeken van wetenschappers geven aan hoe ernstig de situatie is in het zoetwater in de rivieren en op het land. Geen enkele toerist zal over 5 jaar nog willen komen naar Suriname”, zegt Nurmohamed. Er moet hard opgetreden worden, geeft hij aan.

Interpellatievoorstel ingediend

“Daarom heeft het DNA-lid van de VHP-fractie een interpellatievoorstel met foto’s ingediend in het parlement van Suriname. De regering wordt gevraagd om antwoord te komen geven op de vele issues en vragen die spelen op het gebied van milieu en natuur in vooral het achterland van Suriname. Indien regeringsleden geen belangen hebben in de goudwinning en de houtwinning, als de regering de Inheemsen en de Marrons nog wil laten bestaan over 10 jaren, als de regering het echt meent met het milieu en de natuur, dan zou de regering spoedig naar het parlement komen om antwoorden met onderbouwing te geven op dit interpellatievoorstel”, zegt Nurmohamed. Nurmohamed is benieuwd naar wat de houding van het parlement en de regering over dit voorstel zal zijn.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: