Pawiroredjo: “NDP heeft geen ziekte-inzicht”

Jerrel Pawiroredjo van de NPS gaf tijdens de groene meeting in het ressort Blauwgrond aan dat we vrolijk kunnen zijn, omdat er olie gevonden is. En dan komt er minder goed nieuws van een internationaal bureau, dat zegt dat de economie van Suriname ‘junk’ is. “Onze economie is rommel geworden. Daarvoor zijn een aantal mensen, politici verantwoordelijk. De governor van de Centrale Bank moet het veld ruimen wegens rommel. De NDP presteert het keer op keer om van ons land een rommel te maken. NDP heeft geen ziekte-inzicht. Het NDP-beleid maakt ons land ziek. En dat moet en kan anders. Als je een ziekenhuis wilt bouwen, moet je jaren van tevoren mensen opleiden om het werk te doen. Er is niet genoeg geld om de zorg en medicijnen te betalen. Je hebt een verzekering, maar niks is zeker. Dat is de manier hoe de NDP dit land bestuurt. Zelfs met de gezondheidszorg wordt politiek bedreven. Je moet met onderwijs en de gezondheidszorg geen politiek bedrijven.”

Jerrel Pawiroredjo

 “De NPS heeft getoond dat met kundigheid en leiderschap het land fatsoenlijk geleid kan worden. Niet de regering voelt het, maar de bevolking voelt het. De olie die is gevonden, geeft enorme kansen en mogelijkheden. Vertel de hele Surinaamse gemeenschap dat het anders moet en kan. Ga met uw hart en verstand stemmen op 25 mei en de enige keus te maken voor kennis, kunde en goed leiderschap.”

Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland zei dat een ieder moet weten dat 25 mei de richting moet bepalen waar het land op moet. “De kans ligt in onze handen hoe het land te besturen. De NDP-regering heeft grote armoede in ons land gebracht. Armoede die wij niet hebben verdiend. Een minister in DNA zei dat de oppositie, hierbij verwees hij naar de NPS, zaken vertelt die niet waar zijn. Hij zei dat het land nu in de problemen is, omdat de prijs van goud/olie heel laag was in 2015/2016. En hij zei dat de inkomsten van het land zodanig zijn, dat de huidige regering niet kon doen wat ze moesten doen. Daarmee toont de minister aan dat visie, inzicht, deskundigheid ontbreekt in de regering. De NDP-regering heeft de beste ontwikkelingskansen gehad. De prijs van olie was het hoogst in 2011,2012 en 2013. Het internationaal bureau Fitch zegt dat Suriname er een puin van heeft gemaakt. Jullie zijn niet meer kredietwaardig. De andere landen zijn argwanend om zaken met Suriname te doen en geld te lenen, omdat ze niet weten als ze hun geld terugkrijgen”, aldus Rusland.

“En dat is de situatie waarin de regering ons gebracht heeft. Een regering met inzicht en kunde zou weten dat in 2011,2012 en 2013, toen er geld was, een deel van de inkomsten aan een kant gezet moest worden, zodat er in minder goede tijden reserve was. Er is een stabilisatiefonds aangenomen in DNA.”

Rusland zegt dat als je een stabilisatiefonds op papier hebt opgezet, dat nog niet alles is. “Toen de NPS aan de macht was in 2005-2010 hebben we wat verdiend met de natuurlijke hulpbronnen, maar niet zoveel als wat de NDP-regering heeft verdiend. Ik was de minister van Natuurlijke Hulpbronnen tijdens de NPS-regering. Er was geen spaar- en stabilisatiefonds, maar we hebben ervoor gezorgd dat er geld aan een kant is gezet. Volgens hem betekent dat dat er inzicht was. De financiële crisis enkele jaren terug heeft Suriname kunnen overleven, zonder dat een Surinamer het gevoeld heeft. Wij hebben gezorgd dat er spaargelden waren. Men houdt u voor de gek. Ze doen alsof er een spaarfonds is. Wij zullen ervoor zorgen dat de kinderen en kleinkinderen het goed hebben. Oude mensen hoeven niet bang te zijn om ziek te worden tijdens ons beleid. Er zullen goedbetaalde banen zijn. Onder deze leiding zullen wij als volk blijven pinaren en dat is onacceptabel. Met wanbeleid zullen we na tien jaar naar elkaar kijken en elkaar beschuldigen. Zie het zo dat God ons een kans heeft gegeven. De regering heeft tien jaar regeermacht gehad om het volk te laten zien dat ze er niks van gemaakt heeft. Vier maanden voor de verkiezingen krijgen we de indicatie dat er olie is in Suriname. Er moet nog veel meer gebeuren om te produceren. De NPS is de enige garantie dat het beter kan gaan in het land. Je moet kiezen voor mensen die het land waardig kunnen regeren.”

PW

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: