Staatsolie-baas Elias: “Na vandaag zal Suriname nooit hetzelfde zijn”

De CEO van Staatsolie, Rudolf Elias (l) en president Desi Bouterse gisteren op de persconferentie.

De CEO van Staatsolie, Rudolf Elias, heeft gisteren tijdens het persmoment bij het perscentrum van het kabinet van de president aangegeven dat de olievondst door Apache en Total een prachtig moment is voor Staatsolie. “Het is een moment waar wij als Staatsolie heel lang naar hebben uitgekeken. In principe werken wij al 5 jaar ervoor. Over hoe wij onszelf ready maken voor zo een grote olievondst. Ik ben herhaaldelijk in de pers geweest en gezegd; ik weet niet wanneer, maar de vondst gaat komen. Wij weten het al een tijdje dat er een mooie olievondst is geweest, maar Apache heeft het nu bekend gemaakt. Na vandaag zal Suriname nooit hetzelfde zijn”, zei Elias gevolgd door applaus van zowel president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin en overige aanwezigen. Deze laatste uitdrukking is enkele maanden terug ook gebruikt door de Guyanese president Granger. Alleen is het wel zo dat hij deze uitspraak deed na een serie van olievondsten en het bekend was hoeveel miljarden barrels aan olie was gevonden.

“Wat ook belangrijk is om te weten, is dat bedrijven bezig zijn in het blok Sapakara, 16 kilometer verder. Laten we kijken of wij net als Guyana discovery after discovery krijgen. Het is natuurlijk heel goed nieuws. Ik ben natuurlijk blij vooral voor mijn kinderen en kindskinderen. Wij moeten ervoor zorgen dat de welvaart terechtkomt voor de lange toekomst.” In een eerder gesprek met Dagblad Suriname had Elias ook al aangegeven dat de resultaten van de boringen geëvalueerd worden en een er plannen gemaakt worden voor de toekomst. Ook bij de oliewinning aan land in onder andere Saramacca wordt er modernere technologie aangepast. Het is de bedoeling dat de raffinaderij voor minimaal 25 jaar draaiend blijft zei Elias niet lang terug. Echter, met de vondst van gisteren kan aangenomen worden dat er nog langer geproduceerd zal worden.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: