Twee doden bij brand vier winkelpanden Lawa-gebied

Vier winkelpanden in het Lawa-gebied zijn afgelopen nacht door brand verwoest. Dit voorval heeft zich in het zuidoostelijk deel van Suriname te Akontu Velantie in het district Sipaliwini voorgedaan. Twee Chinese winkeliers hebben tijdens dit voorval het leven gelaten. Zij waren ten tijde van de brand in het eerste pand waar de brand is begonnen.

De brand is rond 02.00 uur in de nacht in een van de winkelpanden begonnen en is binnen enkele seconden overgewaaid naar aanliggende panden. Behalve de vier winkelpanden die door de brand zijn verwoest, is een vijfde winkelpand helemaal leeggeplunderd door omstanders.

De deken der districtscommissarissen Margaretha Malontie, die ook uit het gebied afkomstig is, heeft de brand bevestigd tegenover Suriname Herald.

De winkels verkopen ook benzine en het vermoeden bestaat dat de brand in een van de winkelpanden in de benzineopslagplaats is ontstaan. Men heeft geprobeerd het vuur met waterpompen onder controle te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Malontie noemt het een triest geval. “Al in de vroege ochtend hebben mensen uit het gebied mij gebeld met dit tragisch bericht. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan”, aldus Malontie. De autoriteiten zijn intussen al in kennis gesteld van deze zaak, laat Malontie verder weten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: