Amazon Aquaculture Enterprise succesvol in commercieel vis broeden en kruisen

Amazon Aquaculture Enterprise is in Suriname het eerste bedrijf, dat succesvol is geweest in het commercieel broeden en kruisen van vissen. Volgens minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is dit weer zo’n bedrijf, waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.

“Wij als Surinamers kunnen, als wij dat willen, ook succesvol zijn”, zegt de bewindsman. Parmessar heeft samen met een LVV-delegatie op zaterdag 21 december een bezoek gebracht aan het bedrijf gelegen in Commewijne. Op locatie heeft de delegatie een uiteenzetting gekregen over het ontstaan van het bedrijf en zijn ze rondgeleid, meldt LVV in een persbericht.

De bewindsman, die zeer onder de indruk was van de structuur en aanpak binnen het bedrijf, heeft directeur-eigenaar Rajiv Radhakishun ook gecomplimenteerd voor zijn kundige aanpak.

Amazon Aquaculture Enterprise is gefocust op commercieel broeden en kruisen van vis. Dit zorgt ook voor constante aanvoer van de kweek en bovenal het behouden van de kwaliteit.

Na het broeden worden de visjes apart gehouden, totdat ze een bepaald gewicht hebben bereikt. Momenteel zijn er dertien vijvers van 1 hectare. Deze vijvers worden dagelijks gecheckt en waar nodig wordt het water ververst. Tambaqui (Colossoma macropomum) of Black Pacu is een van de snelst groeiende vissen van de Amazone. Deze is gewild vanwege de grote moten en hoge concentratie omega 3 visolie, die vele voordelen heeft voor het menselijk lichaam.

Het bedrijf werd op 1 februari 2014 opgericht en is gevestigd in Commewijne. Naast het kweken van hoge kwaliteit vissen zoals Tambaqui ook bekend als Black Pacu houdt Amazon Aquaculture Enterprise zich bezig met het planten van podosiri, tomaten en sla.

error: Kopiëren mag niet!