DA’91 voert nog gesprekken over samenwerking met andere partijen

De politieke partij DA’91 heeft op dit moment nog geen definitieve afspraken met de politieke partijen over een eventuele samenwerking bij de verkiezingen van mei 2020. Deze reactie geeft DA’91-voorzitter Angelic del Castilho op vragen van Suriname Herald.

Dat de partij aanstalten maakt om met de VHP in zee te gaan, berust volgens de voorzitter helemaal niet op waarheid. Er zijn volgens de partijleider gesprekken gevoerd met diverse politieke partijen, zoals de VHP en DOE. Echter is er met geen van de partijen een definitieve afspraak gemaakt, beweert de voorzitter.

In sommige gevallen hebben partijen meer tijd nodig hebben om zaken op orde te stellen. De bedoeling is om rond 15 januari 2020 definitief de gesprekken af te ronden, omdat de partij dan met haar politieke campagne op weg naar de verkiezingen wil beginnen. Wie de andere partijen zijn, wil de voorzitter nog niet prijsgeven. De partij is naast het voeren van aftastende gesprekken met mogelijke partners ook bezig met haar politiek veldwerk, meent Del Castilho.

Ondanks de wijziging van de Kieswet door de regerende partij, is het noodzakelijk dat er wordt samengewerkt. De partijleiding zal in een later stadium meer duidelijkheid geven over de manier waarop zal worden samengewerkt. Het verbod op samenbundeling noemt de DA’91-voorzitter een ondemocratische stap van de huidige machthebbers.

Zij vindt dat een toevallige meerderheid niet voor een grotere groep kan bepalen of zij wel of niet mogen samenbundelen. “Dit is puur machtsmisbruik”, merkt ze op.

Del Castilho is er zeker van dat haar partij in het machtscentrum komt en de rekening van de corruptiegevallen en het onrecht, dat deze regering het volk heeft aangedaan, gepresenteerd zal krijgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: