SJV en VSB ondertekenen overeenkomst voor realisatie gemeenschappelijke doelen

De Surinaame Juristen Vereniging (SJV) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zijn vandaag een samenwerking aangegaan, die met een overeenkomst is bekrachtigd. In een persbericht schrijft de VSB, dat de samenwerking bedoeld is om gemeenschappelijk een aantal doelen te realiseren.

De organisaties willen gezamenlijk werken aan het betrekken van juristen, werkzaam in het bedrijfsleven, bij maatschappelijke vraagstukken, die om juridische aandacht vragen, alsook de ontwikkeling van relevante wet- en regelgeving voor het bedrijfsleven.

Verder willen de SJV en VSB ook werken aan de verbetering van het ondernemers- en maatschappelijk klimaat in Suriname. Ter ondersteuning van de realisatie van de gestelde doelen zullen gezamenlijk projecten worden uitgevoerd.

De overeenkomst is ondertekend door VSB-voorzitter Bryan Renten en SJV-voorzitter Humphrey Schurman. Renten spreekt van een heel bijzondere, maar noodzakelijke samenwerking vanwege de vele juridische- en maatschappelijke vraagstukken, die op het bedrijfsleven afkomen.

Verder zei Renten dat de VSB samenwerking hoog in haar vaandel heeft. Daarom zijn eerder dit jaar ook overeenkomsten aangegaan met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en de ICT Associatie van Suriname (ICTAS).

In zijn toespraak benadrukte Schurman het belang van passende wet- en regelgeving, vooral ook in het bedrijfsleven. Volgens hem dienen juristen betrokken te zijn bij de totstandkoming van wet- en regelgeving. Via hun studie en praktijkervaring hebben zij zich de vaardigheden hoe de formulering van de wet plaatsvindt en hoe deze geïnterpreteerd dient te worden eigen gemaakt, staat in het persbericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: