Zoon ex-minister verschijnt voor de rechter 

 
Rechter wijst verzoek tot invrijheidstelling af
Riaaz K., de zoon van ex-minister Roline Samsoedien, moest zich maandag voor kantonrechter Maureen Dayala verantwoorden. Hij wordt ervan verdacht een 10-jarig meisje opzettelijk te hebben onttrokken aan haar ouderlijk gezag. Hij heeft het kind meegenomen naar een afgelegen plek, althans buiten bereik van de invloedssfeer van haar ouders c.q. weggevoerd. Als feit 2 wordt hem verweten ontucht te hebben gepleegd met het slachtoffer. Advocaten Irene Lalji en Murwin Dubois hebben gisteren de rechter verzocht om de vrijheidsbeneming van hun cliënt te willen opschorten c.q. op te heffen. Zij hebben als gronden het DNA-onderzoek van de verdachte gebruikt. Het resultaat matcht niet met het sperma, welke op de kleding van het slachtoffer is aangetroffen. De magistraat heeft het verzoek afgewezen vanwege onderzoeksbelang. Op 4 juli worden 4 getuigen, te weten de ouders van het slachtoffer, het meisje en een jongere zus, gehoord. De verdachte Riaaz blijft in arrest. Hij is sinds maart aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: