Trio staat terecht wegens poging tot diefstal van EBS-stroomkabels

Rakeshkumar J., Etienne F. en Imro V. moesten zich maandag verantwoorden bij kantonrechter Maureen Dayala wegens poging tot diefstal van stroomkabels ten nadele van Energiebedrijven Suriname (EBS). Op 5 maart 2019 zijn de verdachten Etienne en Imro aangehouden in een droogstaande goot aan de Martin Luther Kingweg. In verband met het onderzoek zijn gisteren drie politiemannen gehoord. De eerste politieman heeft de verdachte Etienne aangehouden. De politie was op surveillance en trof op een gegeven moment de bedoelde verdachte aan in een voertuig. Hij deed zeer verdacht. Uit het onderzoek blijkt dat hij zijn twee comparanten op de vermelde locatie opwachtte. Het voertuig behoort aan de verdachte Rakeshkumar toe.
De twee andere verdachten, Rakeshkumar en Imro, waren in een goot aangetroffen. Zij hadden een emmer en een tas met gereedschappen bij zich. De bedoeling van dit duo was om elektriciteitskabels te stelen, echter werden zij gesnapt door de politie van Houttuin, die op de surveillance was. Volgens de verdachte Imro was hij bezig te flirten met Rakeshkumar. Hij beweerde dat zij een homokoppel te zijn. In tegenstelling tot Imro verklaarde Rakeshkumar dat zij bezig waren marihuana te roken. Behalve dit feit wordt aan de verdachte Rakeshkumar nog een ander feit verweten. Op 27 maart 2019 zou hij seksuele handelingen hebben gepleegd een minderjarig meisje. Het 10-jarig meisje is uitgebreid bij de politie gehoord. Na het verhoor van deze drie agenten heeft de magistraat de verdere behandeling uitgesteld naar 4 juli. Zij gaat op die dag over tot verdachtenverhoor. Het trio blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: