PLO streeft naar werkbare tariefsverhoging

De particuliere bushouders kijken al geruime tijd uit naar een verhoging van de bustarieven, evenals het bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Volgens John Mahadewsing, voorzitter van PLO, is het heel systeem van de brandstofcompensatie ellendig. Er is structureel een betalingsachterstand bij de overheid en de SRD ontwaart steeds. “Wij willen liever vandaag dan morgen een nieuw tarief, want als bushouder moeten we vaker voorschieten, terwijl het geld ontwaart. Ik weet niet of de brandstofcompensatie gehandhaafd zal blijven, maar wat ik wel weet is dat er een nieuw tarief moet komen. Als we een goed tarief hebben, zijn we af van alle ellende”, benadrukt Mahadewsing in gesprek met Dagblad Suriname. Hij heeft reeds een kostencalculatie opgesteld voor de nieuwe bustarieven, echter wenst hij hierover niet in details te treden. Het PLO-bestuur houdt op dit vlak de lippen al een poosje stijf op elkaar. Aangezien grote delen van het volk gebruikmaakt van het busvervoer, vragen de passagiers zich af wat hen te wachten staat. Mahadewsing is van mening dat de samenleving zich hierover niet druk hoeft te maken, daar de bustariefverhoging werkbaar zal zijn voor een ieder.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: