Geduld PL-bushouders raakt op

Frontfoto2Protestacties zijn niet uitgesloten
Voor de bushouders van het PL (Paramaribo Lelydorp) traject raakt het geduld geleidelijk op. De problemen op deze route nemen met de dag toe zonder dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) ingrijpt. Hierdoor zijn potestacties door de PL-bushouders niet uitgesloten. “Waarom moet het altijd zo lang duren voordat we onze brandstofcompensatie krijgen? Eind juni hebben we een achterstand van 9 maanden! Sinds mevrouw Blokland is gekomen, dupeert ze ons. Wat gebeurt eigenlijk met haar? Zij krijgt elke maand haar geld en wij moeten 9 maanden wachten?”, zegt een verhitte bushouder aan Dagblad Suriname.
De voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, heeft tegenover Dagblad Suriname expliciet laten weten dat hij geen protestacties van de bushouders zal ondersteunen. Dit weerhoudt de bushouders niet om op te komen voor hun eigen belangen. “De PLO-voorzitter bepaalt niet voor ons of we wel of geen actie gaan voeren. Wij bepalen dat. Tijdens de verkiezing in 2015 waren het deze PL-bussen die met grote vlaggen van de NDP hebben gereden. En dezelfde NDP maakt ons vandaag kapot”, oppert een andere bushouder. De bushouders willen dat de brandstofcompensatie volgens de afspraak wordt overgemaakt en dat is per kwartaal. Indien de betalingsachterstand blijft cumuleren, zullen de bushouders de taal van actievoeren hanteren.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: