“Vaderdag is niet alleen voor vaders”

 
1 Vaderdag is niet alleen voor vaders (4)“Net als Moederdag is Vaderdag ook een bijzondere dag om te vieren. Op Vaderdag worden vaders in de bloemen gezet: ze worden verwend met een cadeau van hun kinderen of een ontbijt op bed. Vaderdag is niet alleen bedoeld voor vaders, maar voor iedereen die zich als een echte vader gedraagt. Dat kan dus ook een stiefvader zijn”, geeft de voorzitter van de vereniging Jongeren van Commewijne, Hakiem Lalmahomed, aan. De vereniging heeft een groep van 50 vaders op een bijzondere wijze ondersteund. De jongerenorganisatie kwamen op het idee om een aantal vaders bij te staan met voedselpakketten. “Deze vaders werden geselecteerd aan de hand van hun socio-economische staat en thuissituatie”, geeft Lalmahomed aan.
Vaderdag wordt iedere derde zondag in de maand juni gevierd.“ Vaders die hun taak als vader nakomen moeten verwend worden. Na het harde werk dat zij verrichten om een bordje eten op tafel te zetten is Vaderdag een manier om dankbaarheid te tonen. Er komt een moment in een vaders leven waarbij hij het niet alleen kan of niet meer kan wegens ziekte of ongeluk. Hierbij proberen wij een steentje bij te dragen” geeft de voorzitter aan. “Met trots kan ik zeggen dat dit project goed is verlopen. Vaderdag en Moederdag zijn een speciale dag voor de ouders, alhoewel het elke dag zo zou moeten zijn. Wij maken tegenwoordig mee hoe de meeste vaders zonder een vaste inkomsten zitten (werkloos) en op een of andere manier toch een bordje eten op tafel proberen te zetten voor hun gezin. Aan de andere kant heb je vaders die niet meer kunnen werken en het hierdoor heel moeilijk hebben. Lang op aarde zijn wij  niet, dus het is beter als we dat wat wij hebben delen met anderen die het harder dan ons nodig hebben” aldus  Lalmahomed.
De voorzitter van de vereniging brengt dank uit aan de mensen die dit project financieel en anderszins hebben ondersteund.
TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: