Regering betaalt gebaar Wijnaldum terug met belediging

 
De heren rondom de president hebben het weer te bruin gebakken. Het probleem met deze heren uit de militaire periode is dat onze president deze heren niet kan bedanken. Maar ze zijn wel de spreekwoordelijke nagel aan zijn politieke doodskist. We voeren u even terug naar Carifesta dat in Suriname voor het laatst werd gehouden. Het moment toen een bepaald heerschap uit de militaire periode op het culturele toneel verscheen, voorspelden wij dat het financieel niet goed kon aflopen. Onze voorspelling kwam uit, de meneer was er puur om zijn geld te maken en te accomoderen. Carifesta Suriname staat symbool voor de onaangepakte corruptie en onaantastbaarheid van voormalige militaire leiders in Suriname. Er is een generatie opa’s en oma’s die voor een deel terugkwam uit Nederland, die Suriname altijd ondergeschikt gemaakt heeft aan de eigen belangen en de eigen offers. Deze mannen en vrouwen zijn onaantastbaar en hebben vooral onder deze regering vrij spel. Ze hoeven aan niemand verantwoording af te leggen, ze zijn niet ondergeschikt aan geen enkele waarden en normen dan die welke men zelf maakt. Deze mannen en vrouwen respecteren slechts een klein deel van de Surinamers, over het algemeen hebben ze geen respect voor Suriname, Surinamers en alles wat met Suriname te maken heeft. Het gevolg is dat men zeer schaamteloos gedrag vertoont en Suriname constant te schande zet. Neem nu het geval Wijnaldum. Wij hebben hulde gebracht aan Georginio Wijnaldum voor zijn ode aan de Surinaamse vlag bij de viering van het winnen van de meest prestigieuze prijs in wereldclubvoetbal, namelijk de Champions League beker. Wij zeiden toen dat Wijnaldum niet gemaakt maar origineel is en hij heeft het bewijs daarvan weer geleverd. Hij heeft afgezien om zich op een carnavalachtig evenement, zich zogenaamd te laten decoreren door een persoon waarvan niet duidelijk zou zijn of hij formeel optreedt als president van de Republiek Suriname (bevoegd tot officiele staatsdecoraties) of als voorzitter van de NDP (niet bevoegd tot staatsdecoraties). Wijnaldum heeft de wereld getoond, wat zijn gevoelens zijn over Suriname. De vlag waarmee hij zich liet vereeuwigen op het podium, spreekt boekdelen. Het kantoor van de  Surinaamse president heeft ook getoond hoe zij omgaan met de echte ambassadeurs van Suriname. Zij gaan zonder respect en zelfs beledigend om met deze ambassadeurs. De adviseurs en formele en logistieke organisatoren van de president hebben geen respect voor Suriname, ze tonen slechts respect te hebben voor de NDP. Zij achten de NDP vele malen groyter dan de Staat Suriname. En dat heeft te maken met de heersende persoonlijkheidscultus in de partij.
We zijn van mening dat Wijnaldum inderdaad gedecoreerd moet worden. Hij moet op correcte manier worden uitgenodigd. Hij is op gepast wijze ontvangen door de minister van Sport en Jeugdzaken. De rest is fout en achterlijk en het is kwalijk dat de ongelikte beren op het kabinet van de president, Surinamers zo diep laat schamen. Deze mannen presenteren Suriname en Surinamers als te zijn achterlijk. Georginio Wijnaldum moet niet op een avond uitgenodigd worden om op een politieke meeting te verschijnen ergens in een achterbuurt. Deze massameetings hebben meer het karakter van een kermis. De politieke leiders laten de remmen los gaan en mijden onofficieel en zelfs schaamteloos gedrag niet. Het is ongehoord dat deze momenten gebruikt worden om wie dan ook te decoreren, en zeker niet een originele figuur als Georginio Wijnaldum. Waarschijnlijk weet men niet bij de NDP wat het betekent om zorgvuldig een smetteloze en degelijke reputatie op te bouwen, want dat telt in deze organisatie niet. Reputatie telt niet, reputatieschade dus ook niet. Waarschijnlijk heeft men ook geen benul wat een leven sporters moeten leiden van jongs af aan om als betaalde voetballer met een kleurtje door te breken. Door op deze manier met Wijnaldum om te gaan, heeft men deze sporter beledigd en gekwetst. De boodschap is duidelijk: de regeringstop heeft geen respect voor wat Wijnaldum is, zijn gebaar en zijn gevoel naar Suriname toe. Suriname maakt geen stappen vooruit, in tegenstelling tot Guyana. Dat komt omdat de mensen die besluiten nemen en het tempo bepalen, geen liefde hebben voor het land Suriname, de Surinaamse natie en de individuele Surinamers, noch voor de Surinaamse mannen, de vrouwen en noch voor de kinderen. De NDP heeft Wijnaldum willen misbruiken voor politieke doeleinden en daarmee onderscheidt deze partij zich niet van de NF-partijen. De NDP en de regeringstop moeten sorry zeggen aan Wijnaldum en hem alsnog op de correcte manier decoreren. De president moet onbezweet, zonder zijn zakdoek te trekken, zonder dat luide muziek aan is, Wijnaldum decoreren en wel in Paramaribo op het presidentieel paleis. Hij moet keurig en officieel gekleed zijn en Wijnaldum ook. Voordat hij Wijnaldum decoreert, moet hij nauwkeurig voorlezen wie Wijnaldum is en waarom de regering van Suriname hem wenst te decoreren. Wijnaldum heeft voor Suriname wat dit moment betreft gedaan, wat hij als beste in staat is te kunnen doen. Hij heeft onze vlag aan de wereld getoond. Dat lukt onze president, zijn ministers en zijn ambassadeurs bij elkaar opgeteld niet op de schaal zoals het Wijnaldum is gelukt. Suriname moet niets meer van Wijnaldum verwachten, maar slechts dankbaarheid tonen.
De case Wijnaldum is geen schok voor Suriname-kenners, eerder een bevestiging van het enorme moreel verval en ‘cultuurbarbarisme’ dat door de huidige generatie oma’s en opa’s in gang is gezet en tot de Surinaamse cultuur is gemaakt. Woorden schieten tekort om het gedrag van de mensen van de president en de functionaris zelf te veroordelen. Het is een schande! Het is Suriname onwaardig en zeker het talent dat uit ons bloed voort is gekomen en wel door de wereld wordt erkend maar het dorp Suriname niet.
 
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: