Gajadien: ‘President bang voor opmars VHP’

Asiskumar Gajadien
Asiskumar Gajadien

VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien merkt naar aanleiding van uitspraken op de massameeting van de NDP in Nickerie op dat president Desi Bouterse slechts uit wanhoop weer begonnen is concrete beloften op partijvergaderingen te doen om stemmen te kunnen verkrijgen. Als lid van de begrotingscommissie stelt de volksvertegenwoordiger dat het staatshoofd nog een week geleden samen met zijn regering niet in staat is geweest al deze beloften bij de begrotingsbehandeling te concretiseren. “Het beloven van goedkoop kapitaal met een rente van 8,5% via NOB is nergens in de begroting opgenomen. Integendeel is het Agrarisch Krediet Fonds (AKF) opgeheven en zijn er geen middelen opgenomen. Allerlei speciale financieringsmodaliteiten hebben in het verleden niet gewerkt en de vele bottlenecks in de rijstsector zijn niet verholpen. Terwijl wij merken dat vanwege slecht beleid in de afgelopen 9 jaren, onze financieel-economische situatie verslechterd is en de marktconforme rentevoet blijft stijgen. Rijstboeren zitten reeds met enorme schulden, waar de president niets over zegt. Concreter zou zijn kwijtscheldingen van schulden en het opheffen van de goverment take in deze sector. Iets waarop concreet tijdens de
begrotingsbehandeling de regering niet kon ingaan”, stelt de VHP’er. Gajadien ziet het gemis van duurzame oplossingsmodellen vanuit de president wanneer lapmiddelen als populistische maatregelen uit wanhoop gepresenteerd worden. “Terwijl een oplossing voor Canawaima gepresenteerd moet worden, praat men over verbetering van de backtrackroute als lapmiddel.” Gajadien merkt op dat de NDP nu alles uit de kast haalt om de opmars van de VHP te proberen te stuiten. “De president en NDP zijn bang voor de VHP”, stelt Gajadien zelfverzekerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: