Bouterse raakt in de war met reshuffeling op LVV

Bouterse raakt in de war met reshuffeling op LVV 1‘Wie is de minister van LVV?’
President Desi Bouterse, tevens NDP-voorzitter, bleek afgelopen zaterdagavond even vergeten te zijn wie nu de scepter zwaait op het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV). “Boi me verdwaal nanga den minister. Wie is de minister van LVV?”, merkte de NDP-voorman op tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie. Het staatshoofd heeft recent Lekhram Soerdjan van LVV overgeplaatst naar Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer en in diens plaats Rabin Parmessar benoemd tot minister van LVV. Onder Bouterse zijn ondertussen 4 ministers verwisseld op LVV. Op het moment dat de president de vraag stelde, had hij kort tevoren enkele belangrijke mededelingen gedaan over de rijstsector. Hij heeft aangekondigd dat kleine boeren per seizoen via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) tegen een rente van niet meer dan 8.5% geld kunnen lenen voor de rijstproductie. De LVV-minister heeft de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat op 500 ha zaaizaad wordt geproduceerd.  De zaken zullen technisch worden uitgewerkt, waardoor voor de rijstproductie voor boeren, die 6 tot 24 ha in productie willen brengen, in aanmerking komen voor een lening met een zachte rente. Een andere zaak die de president irriteert, is het niet beschikbaar hebben van goed zaaizaad. Dit, terwijl Suriname eens in het Caribisch Gebied het beste zaaizaad produceerde. Parmessar moet over maximaal 2 weken verslag doen aan de president over het terrein waar het zaaizaad zal worden geproduceerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: