Adhin bekritiseert prudent koersbeleid Andre Telting

 

Ashwin Adhin
Ashwin Adhin

Onderzoek naar achtergelaten schulden door wegstrepen 3 nullen Sf
NDP-ondervoorzitter en vicepresident, Ashwin Adhin, gaat binnenkort een onderzoek instellen naar de manier waarop het tweede kabinet Venetiaan (2000-2005) de koers op Sf 2750 stabiliseerde, waarbij wijlen Centrale Bank-governor Andre Telting de 3 nullen schrapte, de SRD introduceerde en hiermee naar zeggen van Adhin het land met een hoop vol schulden achterliet. “De crisis die hier gekomen is, was veel erger dan die van toen. En de koers. Door een importbeleid los te laten, is hij 2 tot 3 regeringen door blijven stijgen naar tweeduizend zoveel. Toen heeft men een paar nullen weggestreept en men heeft die koers omlaag gebracht. Maar er komt een onderzoek naar hoeveel schulden daardoor achtergelaten zijn. Dat houd ik even als een verrassing voor een andere keer”, zei Adhin afgelopen zaterdagavond tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie. Het kabinet Bouterse-Ameerali devalueerde in 2011 van SRD 2.75 naar SRD 3.25 en het kabinet Bouterse-Adhin in 2016 naar SRD 7.50 en in 2019 verder naar SRD 8.40.
Dankbaar zijn dat NDP is gekomen
Hoewel de valutawisselkoers onder de regering van Adhin uit de pan is gevlogen en de SRD met 300% in waarde is gedaald, vindt de partijondervoorzitter dat de gemeenschap juist blij moet zijn dat de NDP in de gelegenheid is gesteld ‘om het land te redden’ en de 27.000 jobs van ambtenaren en 20.000 uitbestedingsjobs veilig te stellen. “Met prudent, heel strak de boot houden, hebben wij dat kunnen bewerkstelligen. We moeten een legacy achterlaten, want er is nog nooit zo snel een crisis beheerst in ons land. De andere crisis heeft 7 jaren voortgeduurd met een koers van tweeduizend zoveel en uw geld was haast niets waard”, aldus Adhin.
Focus op Hindoestaanse kiezers Nickerie
De rode draad bij deze vergadering was opvallend genoeg om zoveel mogelijk het Hindoestaanse deel van de Nickeriaanse kiezer ervan te overtuigen om niet etnisch te stemmen, maar te kiezen voor de NDP. Daarvoor werd het publiek door Adhin, Rabin Parmessar, Lekhram Soerdjan, Hanisha Jairam en Rinesh Mangaldeen op meerdere momenten toegesproken in het Sarnami en Hindi. Met enkele liedjes uit klassieke Bollywoodfilms, Hindoestaanse leuzen, geschiedenisverhalen en namen van helden uit de historie werd de boodschap met extra emotie overgebracht. Adhin stelde zelf dat Suriname dankbaar moet zijn dat Desire Delano Bouterse met zijn NDP gekomen is na ‘de mislukte verbroederingspolitiek’ van wijlen Jagernath Lachmon. “Anders hadden wij onszelf uitgemoord”, benadrukte de NDP-ondervoorzitter.
‘Grootste ondernemers zijn gekomen onder deze president’
Adhin stelde dat de historische etnische gestoelde politieke partijen de etnische groepen wel redelijk onder controle hielden door de mensen te verdelen. “In Paramaribo was het Doekhieproject bij de Hindoestanen en de Decraneweg en omgeving waren bij de Javanen. De NDP is het grootste politiek-sociaal experiment geweest de afgelopen 32 jaren onder leiding van u president, voorzitter, die dit doorbroken heeft. Als u de ouderen vraagt, gaan zij u altijd 2 dingen zeggen van Bouta. Ze gaan zeggen: ‘als hij er niet na de onafhankelijkheid was geweest, was het misschien Guyana geworden’. U krijgt soms rillingen en kippenvel als u hoort wat er gebeurd is daar. Ethnic cleansing hebben wij niet gekend. Het tweede is: ‘er zijn nooit meer ondernemers gegroeid in elke sector, dan onder Bouterse’. De grootste ondernemers zijn gekomen onder deze president, deze leider”, aldus de politicus.
 Woede in gemeenschap door ophitsing
Adhin merkte op dat er heel veel woede is in de gemeenschap. “Die woede is gekomen door misleiding met verkeerde informatie. De mensen zijn opgehitst geworden. U merkt het in het verkeer en overal”, stelde hij. Door middel van voorlichting en communicatie wordt getracht de mensen op andere gedachten te brengen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: