Sumter wil economische ontwikkeling Suriname ondersteunen

 
1Sumter wil economische ontwikkeling Suriname ondersteunenDaniëlla Sumter uit Paramaribo is vrijdag beëdigd als lid van De Nationale Assemblee. Deze fractie bestaat nu uit 12 vrouwen. De documenten zijn eerst onderzocht door een commissie, onder leiding van Rossellie Cotino (NDP). Nadat de ‘geloofsbrieven’ in orde zijn bevonden, en geen bezwaren zijn geopperd, is zij toegelaten als lid. Eerder had zij de belofte afgelegd in handen van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, waarna zij volgens het Hindoe-geloof werd ingezegend door een pandit. Sumter is in de plaats gekomen van Andre Misiekaba, die nu minister van Sociale Zaken is geworden. Het nieuwe lid beloofde haar uiterste best te doen om een constructieve bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van het land. Haar voordracht als volksvertegenwoordiger ziet zij als een eer die zij met veel belangstelling heeft aanvaard. De NDP’er is haar partijvoorzitter Desi Bouterse erkentelijk voor dat ze de partij mag vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee. Zij heeft afstand genomen van haar vorige functie als onderdirecteur Marktbeheersing op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).
377 stemmen in 2015
“Ik kreeg namelijk te werken aan de idealen en de ontwikkelingsvoornemens van de NDP, die ik hoog draag. Mijn voornemens is om de economische ontwikkeling van Suriname te ondersteunen door het opzetten en implementeren van een stabiele basis, die de effectiviteit en efficiëntie van ons handelsbeleid zal bewerkstelligen”, stelde de nieuwbakken parlementariër. Als voormalige onderdirecteur Marktbeheersing op HI&T heeft zij vanuit een andere hoedanigheid de beraadslagingen in het parlement al enkele jaren gevolgd. Ook heeft zij enkele wetten helpen voorbereiden ter aanbieding aan het college. Sumter kreeg slechts 377 stemmen op plek nummer 16 in Paramaribo bij de afgelopen verkiezingen. Ondanks dit resultaat bedankt zij de mensen, die op haar hebben gestemd. Zij was president van JCI Unify, een afdeling van JCI Suriname, en daarna secretaris-generaal. Ze is daarom van plan de JCI-gedachte mee te nemen in haar werk als volksvertegenwoordiger.
Voorbeeld voor DNA-leden met meerdere salarissen
NDP-fractieleider Amzad Abdoel is bijzonder ingenomen dat zijn fractie de meeste vrouwelijke leden telt. Palu-parlementariër Cleon Gonsalves Jardin de Ponte complimenteerde Sumter voor haar besluit om afstand te doen van haar vorige baan als hoge ambtenaar, waardoor zij geen dubbele functie bekleedt en ook geen dubbel salaris zal toucheren. Eerder stelde DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat 31 van de 51 parlementariërs dubbele of driedubbele salarissen hebben. Gonsalves Jardin de Ponte zei dat Sumter wat dit betreft als voorbeeld dient voor andere assembleeleden, die dubbele banen hebben bij de overheid.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: