VHP niet bang voor massameeting NDP in Nickerie

 Gajadien: ‘Gemakkelijk bussen te vullen met intimidatie’

 De Nationale Democratische Partij (NDP) maakt zich op voor haar tweede massameeting zaterdag in Nickerie. De regeringspartij hield haar eerste op 29 maart in het drukbezochte partijcentrum Ocer. Toen had de afdeling uit het rijstdistrict 76 bussen (van 23 personen) ingezet om aanhangers naar Paramaribo te vervoeren. Vanwege de grote opkomst die wordt verwacht zijn de voorbereidingen in volle gang. Een stille getuige is ook de Henarbrug, de ingang naar Nickerie, die volledig paars is gekleurd met NDP-vlaggen. President tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse zal vandaag op voornoemde brug worden afgewacht door partijaanhangers. Hierna zal er gelopen worden over de brug richting Wageningen en terug. “Mensen mobiliseren geeft geen indicatie over de sterkte van een partij, want een regeringspartij kan mensen onder dwang zetten en gemakkelijk bussen uit heinde en verre vullen. Eén ding moet de NDP wel niet vergeten: ‘In Nickerie gaan wij onbevreesd. Als het nu oost, west of centrum is van Nickerie, de VHP krijgt minimaal 4 zetels in Nickerie’. Als de NDP doorgaat om mensen middels intimidatie achter zich te krijgen, kunnen de resultaten zelfs veel erger uitvallen voor die partij”, zegt VHP-ondervoorzitter en parlementariër, Asiskumar Gajadien, aan Dagblad Suriname.

 Niemand heeft ooit verkiezing gewonnen met alleen betere infrastructuur

Het staatshoofd heeft de laatste weken een behoorlijk druk schema. Nadat hij de begrotingen goedgekeurd kreeg vorige week vrijdag, heeft hij zaterdag het startsein gegeven voor rehabilitatie en asfaltering van de straten van het Anjoemaraproject in Albina. Vandaag geeft hij het startsein voor de bestrating Krappahoeklaan en Radjastanweg. “De president moet nog meer van dit soort starseinen geven, omdat het volk recht heeft op beter infrastructuur. Maar hij moet wel weten dat geen enkele politieke partij of persoon ooit ter wereld een verkiezing heeft gewonnen met alleen betere infrastructuur. Ook niet in Suriname. Jules Wijdenbosch dacht ook dat hij met de bouw van twee bruggen alle zetels bij de verkiezingen van 2000 binnen had. Uiteindelijk kreeg hij bijna geen stemmen. Infrastructuur is staatszorg, een must. Het is leuk om te zien dat het startsein wordt gegeven en zaken worden gedaan. Feit is dat den sma e firi eng ini den saka. Als je dagelijks moet strugglen om te overleven, dan zegt een geasfalteerde weg jou niets”, aldus Gajadien.

Waidoe heeft ziel verkocht aan NDP

Het is te verwachten dat William Waidoe, die op 13 mei de PL-fractie in het parlement heeft ingeruild voor de NDP-fractie, ook zal spreken op de bijeenkomst. Waidoe is parlementariër van Nickerie. Gajadien ziet de overstap van Waidoe naar de NDP niet als een dreiging voor het verlies van nog een zetel in 2020 aan de paarse partij. “Vanuit de resultaten die wij uit het veld krijgen, blijkt dat alleen Waidoe, familie en een paar van zijn vrienden zijn overgestapt naar de NDP. De kiezers heeft hij in ieder geval niet meegenomen. Waidoe heeft al goedkeuring gegeven aan de nieuwe begroting van de regering, dus wij kijken uit naar zijn officiële toetreding tot de paarse partij. Ik denk Waidoe alleen maar schande geeft aan de jonge generatie door te wijzen dat hij wel in staat is zijn ziel te verkopen”, aldus Gajadien.

Meet The People campagne voortgezet: Nickerie staat achter VHP

De VHP-topper voert aan dat de Oranjepartij afgelopen weekend haar Meet The People (MTP) campagne in Nickerie heeft voorgezet met de huis-aan-huis-bezoeken. “Ik kan u zeggen dat de Nickerianen zich niet meer zullen laten pakken door de NDP. Het vernietigend beleid tussen 2010 en 2019 heeft niet gezorgd voor levensvatbaarheid voor beter Suriname. Dat ziet elke Nickeriaan.

Ze kunnen duizend keren blijven proberen met hun voedselpakketten, het misleiden met zogenaamde huizenbouwprojecten, grondbeleid en het zogenaamd sociaal-akkoord. Het gaat ze niet lukken”, aldus Gajadien.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: